AfterDawn logo

Zalman ongelmissa – emoyritys huijasi miljardeja

Panu Roivas Panu Roivas
4 kommenttia

Moni PC-veteraani tuntee korealaisvalmistaja Zalmanin männävuosien CPU-jäähdyttimistä, mutta viime vuosina yritys ei ole kuitenkaan kilpaillut harrastajien huomiosta samaan malliin. Huhujen mukaan yritys olisi hakeutunut konkurssiin Zalmanin emoyritys Moneualin petosepäilyjen myötä, mutta viimeisimpien tietojen mukaan Zalman on kumonnut konkurssihuhut.

Korea JoongAng Daily -lehden lähteiden mukaan Zalmanin omistaja Moneualin pääpomot olivat huijanneet pankkeja lainaamaan rahaa perustuen olemattomiin liiketoimiin. Viiden vuoden aikana Moneual ehti nostaa 2,36 miljardin euron edestä lainoja, ja puljun pääkihot elivät tällä heidän mielestään "Amerikkalaista elämäntapaa", eli matkoja Havaijille, luksusautoja yms.

Uusimpien tietojen mukaan Moneualin ongelmat eivät kuitenkaan ilmeisesti vaikuta Zalmanin toimintaan, ja yritys pyrkii ilmeisesti erottamaan itsensä emoyrityksensä toimista. Tästä huolimatta Zalmanilla on ilmeisesti omia rahahuolia, sillä se ei pystynyt maksamaan 30. lokakuuta reilun 3 miljardin wonin laskuaan (2,3 m€), ja aloitti toimet päästäkseen takaisin vakavaraiseksi. Lähteiden mukaan Zalman aikoo julkaista tilanteesta tiedotteen myöhemmin tässä kuussa.

4 KOMMENTTIA

Mauriland1/4

ja lasku on euroissa?

Droxtor2/4

Originally posted by Mauriland:

ja lasku on euroissa?

noin 2 223€

https://www.google.fi/search?q=3000000+won+in+euro

Vilperi133/4

Originally posted by Droxtor:

Originally posted by Mauriland:

ja lasku on euroissa?

noin 2 223€

https://www.google.fi/search?q=3000000+won+in+euro

No ny on kyllä sinun laskut ihan persiillään. Liikevaihto on miljoonia euroja ja yhtiö ei pystynyt maksamaan 2k laskua? Ettei vaan olisi 2,2 milj euroa

Eriol4/4

Miljoonien wonien sijaan kyse oli miljardeista. Virhe korjattu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT