AfterDawn logo

Inteliltä uusia 14 nm Core M -suorittimia

Panu Roivas Panu Roivas

Intelin uusinta uutta edustava 14 nm Broadwell Core M on nähty jo Lenovon uudessa Yoga 3 Pro -kannettavassa core M-5Y70 -suorittimen muodossa, mutta nyt kaksi kuukautta alkuperäisen julkaisun jälkeen yritys on laajentanut mallistoa useammalla mallilla.

Uudet Core M -suorittimet on suunnattu vähävirtaisiin kannettaviin ja taulutietokoneisiin, ja niiden TDP-arvo on 4,5W. Tehokkain malli on uusi Core M-5Y71, jossa on kaksi ydintä sekä neljä HyperThreading-säiettä. Peruskellotaajuus on 1,2 GHz, Turbon yltäessä maksimissaan 2,9 GHz tasolle. HD Graphics 5300 -integroidun näytönohjaimen kellotaajuus on 300/900 Mhz. Tarkat vertailuspeksit kaikille malleille löytyy Intelin ARK-sivustolta.


Astetta hitaampaa M-5Y70 -suoritinta käyttävä Yoga 3 Pro on jo ehditty lytätä heikon suorituskyvyn takia, sillä 4,5W vähäruokainen suoritin ei millään yllä aikaisemman Yoga 2 Pro -kannettavan 15W i7-4500U:n lukemiin. Maltillinen tehonkulutus mahdollistaa kuitenkin laitteen jäähdytyksen ilman tuuletinta - ainakin teoriassa. Yoga 3 Pro on tästä huolimatta turvautunut minikokoiseen 25 mm hyrrään, joka arvostelujen mukaan pitää korvin kuultavaa meteliä. Ilman riittävää jäähdytystä Core M:n Turbo-taajuudet jäävät saavuttamatta, ja valtaosa maksimisuorituskyvystä jää pöydälle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT