AfterDawn logo

Joko vanha emolevy kuristaa uusia näytönohjaimia?

Panu Roivas Panu Roivas
4 kommenttia

Nvidian uusi näytönohjainsukupolvi julkaistiin vastikään GTX 980:n muodossa, ja sitäkin tehokkaampia näytönohjaimia on tulossa huhujen mukaan jo ensi vuoden alkupuolella, mutta samaan aikaan monella on vielä käytössään vanha emolevyalusta PCI-e 2.0 -korttipaikoilla varustettuna. Uudet pelit ja näytönohjaimet vaativat kuitenkin entistä enemmän väyläkaistaa, joten onko uuden kortin ostoa suunnittelevan jo mietittävä koko alustan vaihtamista?

TechPowerUP-sivusto on julkaissut kattavan artikkelin PCI-e-väylän skaalautumisesta uudella GeForce GTX 980 -näytönohjaimella kaikilla käytössä olevilla PCI-e-nopeuksilla. Tulosten perusteella näyttäisi siltä, ettei PCI-e 2.0 x16 ole edelleenkään mainittava hidaste varsinkaan suuremmilla resoluutoilla, mutta esimerkiksi uudet pelit kuten Ryse ja Wolfenstein osoittavat jo selviä merkkejä hidastumisesta vanhemmalla raudalla.

4 KOMMENTTIA

Sefriol1/4

PCI-e väylät tulevat sitten tarpeeseen, kun 1 teran SSD:t halpenevat sille. SATA III on tällä hetkellä tiedonsiirron pullonkaula, eikä uutta ole tulossa.
PCI-e väylä moninkertaistaisi nykyisen tiedonsiirtonopeuden (>1GB/s). Levyt saa halvimmillaan 1000€ hintaluokasta.

arcanix3/4

Originally posted by coolkille:

http://www.jimms.fi/tuote/SSDPEDPX800G301-FAAST aika kaukana tonnista ;)
http://www.jimms.fi/tuote/SSDPEDOX400G301-VAUHTI

Noilta vaan ei voi bootata, muuten hyviä.

Agent_0074/4

Originally posted by Sefriol:

PCI-e väylät tulevat sitten tarpeeseen, kun 1 teran SSD:t halpenevat sille. SATA III on tällä hetkellä tiedonsiirron pullonkaula


ATTO-nopeuksissa joo on kyllä pullonkaula, mutta tavallisessa käytössä ei. Varsinkin satunnaiset kirjoitusnopeudet ovat vielä kaukana tuosta SATA3:n rajoista
http://www.anandtech.com/show/8528/micr...a-placeholder/5

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT