AfterDawn logo

Microsoft esitteli Windows 10:n Applemaisia hiirieleitä ja multimonitoritukea

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Microsoftin tuleva Windows 10 tuo mukanaan kasan uusia ominaisuuksia, joita on jo ennestään nähty mobiilipuolella sekä Applen OS X:ssä, kuten ilmoituskeskuksen, virtuaalityöpöydät. Nyt yritys on esitellyt myös näiden ohjaamiseen käteviä hiirieleitä.

Microsoftin VP Joe Belfiore esitteli TechEd-konferenssissa uusimman Windows 10 -kehitysversion avulla enemmän tai vähemmän Applelta lainattuja hiirieleitä. Vetämällä kolmella sormella alaspäin saa esiin työpöydän, ja vastaavasti ylöspäin vetämällä takaisin samaan näkymään, ja siitä vielä ylemmälle tasolla Task View -tilaan, josta voi valita virtuaalityöpöydän. Sivulle päin vetämällä vaihtuu vuorostaan käytetty sovellus. Vastaavia eleitä on nähty Windows-läppäreissä kolmansien osapuolien toimesta, mutta integroimalla nämä käyttöjärjestelmätasolla jatkossa niiden tuki lienee parempaa.


Hiirieleiden lisäksi Windows 10 tuo lisää parannuksia myös usean näytön tehokäyttäjille. Käyttäjä voi nyt asettaa ikkunat puolen ruudun kokoiseksi haluamalleen näytön reunalle pelkästään hiiren avulla pitämällä siirrettävää ikkunaa hetken aikaa kohteena olevan näyttöreunan lähellä. Sama snap-asetus toimii Windows 8.1:ssä, mutta vain äärilaidoilla tai näppäimistön kautta (Win+nuolinäppäin).

Venäläinen PCportal-sivusto sai aiemmin käsiinsä tietoja, joiden mukaan seuraava Windows saisi myös entistä paremman skaalaustuen korkearesoluutioisille näytöille. 4K-resoluutio ja verrattain pienet tuumakoot vaativat entistä parempaa skaalaustukea, sillä muuten teksti ja käyttöliittymä jäävät käyttökelvottoman pieniksi. Nykyisellään Windows 8.1:n skaalaus vuorostaan aiheuttaa monessa tapauksessa tekstin sumentumista, ja useammalla erikokoisella näytöllä ongelmat kasaantuvat vielä suuremmiksi. Windows 10 kuitenkin näyttäisi tuovan paremman tuen aina 8K-resoluutioon asti. Microsoft ei ole kuitenkaan vielä virallisesti esitellyt jos ja miten skaalausta on onnistuttu parantamaan.

1 KOMMENTTI

Mauriland1/1

win+nuolet toimii jo windows 7:ssa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT