AfterDawn logo

Samsung aloittaa nopeiden 60 GHz -yhteyksien kaupallistamisen ensi vuonna

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Samsung on kertonut kehittäneensä tahollaan 60 gigahertsin taajuusalueen langatonta teknologiaa ja aloittavansa sen kaupallisen hyödyntämisen ensi vuonna. Uusi 802.11ad:ksi ja WiGigiksi kutsuttu standardi mahdollistaa viisi kertaa nopeammat verkkoyhteydet kuin nykyiset Wi-Fi-järjestelmät.

Korkean taajuutensa vuoksi 60 GHz:n yhteyksien kantama on kuitenkin lyhyt, eikä se läpäise kovin hyvin fyysisiä esteitä. Tästä syystä se ei ole nykyisten 2,4 ja 5 gigahertsin taajuuksilla toimivien Wi-Fi-standardien korvaaja, vaan se pikemminkin täydentää niitä.

60 gigahertsin yhteyksistä onkin hyötyä lähinnä lyhyen kantaman tehtävissä, kuten vaikkapa tiedostonsiirrossa laitteesta toiseen ja sekä median esittämisessä toisessa laitteessa. Yhteydellä päästään 4,6 Gbps:n (575 megatavua sekunnissa) siirtonopeuksiin, joten gigatavun kokoisen videotiedoston siirtäminen laitteesta toiseen onnistuu sen avulla parissa sekunnissa.

Samsungin mukaan se on myös mahdollistanut laitteiden yhdistämisen yhteiseen 60 gigahertsin verkkoon, mistä lienee hyötyä erityisesti Internet of Things -ratkaisuissa.


Mikäli WiGig ja 60 GHz:n yhteyksien mahdollisuudet eivät ole aiemmin tulleet tutuiksi, niin kannattaa katsoa alla oleva video.

1 KOMMENTTI

pateboe1/1

Tainu jäädä uutisesta pieni osa pois???? "Full HD -videota voidaan suoratoistaa laitteiden " Kanssa vai?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT