AfterDawn logo

Microsoft demosi tulevaisuuden teknologiaa: Taipuvat älykalvot tabletteihin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoft Research on esitellyt julkisuudelle ehtymättömästä teknologiademovarannoistaan taipuviin kalvoihin perustuvaa FlexSense-teknologiaa, joista voi jonakin päivänä muodostua esimerkiksi älypuhelimien tai tablettien uuden sukupolven älykkäitä näyttösuojia.

FlexSense-kalvo mahdollistaa graafisten tasojen lisäämisen esimerkiksi tabletin näytöllä oleviin palveluihin ja ohjelmistoihin. Kun kalvon irrottaa näytöstä, häviää samalla sen tuottama graafinen taso siitä kohtaa, missä kalvo ei kosketa enää näyttöä. Tällaisista kalvoista voisi olla hyötyä esimerkiksi graafisessa työssä, mutta miksei myös pelaamisessa ja elokuvien katselussakin: katselija voisi kalvon perusteella valita minkälainen maisema tai tila elokuvien green screen -taustakankaalle piirtyy (jolloin elokuvan tarinankerronnasta saadaan haluttua tunnelmaa).

Koska kalvot tunnistavat tarkasti miten niitä väännellään ja taivutetaan, sopisivat ne myös peliohjaimiksi. Kalvot eivät tarvitse toimiakseen mitään ulkoisia rakenteita (kuten kalvojen taipumista seuraavia kameroita).

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT