AfterDawn logo

Videovuoto: Näin Windows 9:n uusi Käynnistä-valikko toimii

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Windows 9:n Tech Preview'n viralliseen esittelyyn ei ole aikaa enää kuin pari viikkoa, joten erilaisia vuotoja on alkanut putkahdella verkkoon. Saksalainen WinFuture-verkkosivusto on esimerkiksi julkaissut kaksi minuuttia kestävän esittely videon Windows 9:n Käynnistä-valikon toiminnoista.

Videolta käy hyvin ilmi kuinka Microsoft on käytännössä päättänyt tehdä asiakkaidensa toivelistan kärjessä olleesta Käynnistä-valikosta Metro-näkymän (hiiri- ja näppäimistökäyttäjille optimoidun) 2.0 -version. Valikkoon voi lisätä tärkeimpien Metro-sovellusten dynaamisia tapahtumaruutuja, jotka toimivat samalla widgetteinä. Näkymästä löytyy myös perinteisempi vieriteltävä sovelluslistaus.


Mitä enemmän tapahtumaruutuja Käynnistä-valikkoon lisää, sitä leveämmäksi se automaattisesti kasvaa. Mikäli aiempi aloitusnäyttö sopii paremmin sinulle, niin sen voi halutessaan ottaa käyttöön.

2 KOMMENTTIA

qwerty831/2

Mielestäni ihan ok ratkaisu.

hannibal_pjv2/2

Useimmat noista tapahtumaruuduista toimisivat paremmin win7 tyyppisinä widgetteinä. Start nappulan alla eivät niinkään hyötyisiä. Mutta kuten sanoit, ihan toimiva kompromissi, jos aloitusnäyttö tökkii.'

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT