AfterDawn logo

LCD-näyttöjen aika lopussa: Sharp suunnittelee MEMS-näyttöjen tuotannon aloittamista

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Sharp ja Qualcommin omistukseen kuuluva Pixtronix aikovat aloittaa niin sanottujen MEMS-IGZO-näyttöpaneelien massatuotannon vuonna 2017, kertoo Reuters. Uuden teknologian ansiosta näyttöjen virrankulutusta voidaan vähentää entisestään. Qualcomm on Sharpin kolmanneksi suurin omistaja.

MEMS-IGZO-paneelien juju on siinä, että niissä käytetään mikroeletromekaanisia (MEMS) sulkijoita valon moduloinnissa. Tavallisessa LCD-näytössä valo moduloidaan polarisaattoreiden, nestekiteiden ja värifilttereiden avulla – MEMS-näytöissä nestekiteitä ei ole, minkä ansiosta näytön taustavaloyksikön tuottama valo tunkeutuu paremmin paneelin läpi, joten taustavalon kirkkauden ei tarvitse olla yhtä korkea kuin aiemmin. Tästä seuraa vuorostaan alhaisempi virrankulutus.

Qualcommin Greg Heinzingerin mukaan LCD-näyttöjen rajat ovat tulossa monella sektorilla vastaan, joten täysin uudenlaisille näyttötekniikalle on tarvetta.


Näyttöjen MEMS-sulkijat on kehitetty Pixtronixilla, kun taas IGZO-tekniikka on Sharpin käsialaa. MEMS-IGZO-paneeleita tuotetaan jo testilinjastoilla koeluontoisesti. Paneeleita aiotaan markkinoida niin autovalmistajille kuin puhelin- ja tablet-valmistajillekin.

DigitalVersus-sivustolta löytyy lisää tietoa CES-messuilla esillä olleista MEMS-näytöistä.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Ilmeisesti tässä puhutaan mobiilinäytöistä...
Mielenkiintoista nähdä milloin ja mitä nämä vaikuttavat työpöytäpuolella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT