AfterDawn logo

HP esitteli värikkään Chromebookin sekä Windows-hybridejä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

HP on esitellyt tänään syksyllä Suomen markkinoille saapuvia uusia kannettavia tietokoneitaan. Joukkoon mahtuu niin Windows-pohjaisia hybridejä kuin Chromebook-kannettaviakin.

Uutuuksien edullisin malli on lokakuussa Suomeen rantautuva 10-tuumainen HP Pavilion x2 -hybridi, joka on hinnoiteltu 329 euroon. Intel Atom -pohjaisessa koneessa on irrotettava näppäimistö, joten sitä voi halutessaan käyttää myös Windows-tablettina.

Mikäli Windows ei oikein nappaa, niin 50 euron lisäpanostuksella voi hankkia myös lokakuussa Suomeen saapuvan 14-tuumaisen HP-Chromebookin, josta löytyy Nvidian Tegra K1 -suoritin sekä 1366 x 768 pikselin näyttö (kokoonpanoon saa 2/4 GB keskusmuistia ja 16/32 GB tallennusmuistia). Yhdysvaltoihin tulee myös 11-tuumainen malli, mutta suomenkielisessä tiedotteessa siitä ei sanottu mitään.

Hieman terävämpää konetta etsivälle HP tarjoaa joulukuussa Suomeen saapuvaa ENVY x2 -hybridiä, jossa käytetään uutta 14 nanometrin tekniikalla valmistettua Core M -suoritinta. Tietokone tulee saataville 13,3- ja 15,6-tuumaisena. Isommasta mallista löytyy 500 gigatavun hybridilevy (sis. 15 GB:n SSD-muistin) ja pienempään koneeseen saa joko 128 tai 256 gigatavun SSD-aseman. Äänentoistoa on parannettu Applen nykyisin omistamalla Beats Audio -tekniikalla.


Envy x2:n suositushinnat alkavat 799 ja 899 eurosta (pienempi malli maksaa enemmän).

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT