AfterDawn logo

Acer esitteli Tegra K1 -pohjaisen Chromebook-kannettavan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Nvidian vuoden alussa esittelemät Tegra K1 -järjestelmäpiirit alkavat olla kehityskaarensa siinä pisteessä, että niihin perustuvat laitteet ovat valmiita saapumaan markkinoille.

Acer on ilmoittanut käyttävänsä neljään Cortex-A15-ytimeen perustuvaa Tegra K1:tä 13-tuumaisessa Chromebook-kannettavassaan. Valmistajan mukaan se on yksi ohuimmista Chromebook-kannettavista (18 mm) ja akkuun voidaan ladata virtaa 13 tunnin käyttöä varten. Konetta ei ole hinnalla pilattu, sillä se tulee myyntiin Yhdysvalloissa 279 dollarin hintaan (1366x768 pikseliä, Full HD -mallin hinta on 20 dollaria korkeampi).

Esitelty Chromebook-kannettava saapuu myös Suomen markkinoille.

Acerin käyttämä Tegra K1 -piirissä käytetään neljää ARM:n Cortex-A15-ytimiä. Nvidia on kehittänyt myös oman 64-bittisen Denver-ytimen, joita käytetään toisessa samannimisessä kaksiytimisessä mallissa. Grafiikkaohjain on kuitenkin molemmissa järjestelmäpiireissä sama, eli niistä löytyy 192 CUDA-ydintä. Denver-ytimiin perustuvia laitteita on tulossa markkinoille tänä vuonna ja Nvidia kertoo työstävänsä parhaillaan Android L:ään 64-bittistä tukea niille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT