AfterDawn logo

Samsung esitteli uusia 3D-tekniikalla valmistetut SSD-asemat kuluttajille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Samsung on esitellyt uusia kuluttajamarkkinoille suunnattuja kolmiulotteiseen V-NAND-tekniikkaan perustuvia SSD-levyjä. 850 PRO -sarjan SSD-asemat tulevat myyntiin 128 GB:n, 256 GB:n, 512 GB:n ja 1 TB:n kokoluokissa (hinnat vastaavasti AnandTechin mukaan 130, 200, 400 ja 700 dollaria).

3D V-NAND -tekniikassa muistipiirit koostuvat päällekkäin asetetuista muistisoluista. 850 PRO -levyissä muistisolukerroksia on kaikkiaan 32 kappaletta ja Samsungin mukaan valmistusmenetelmällä saavutetaan perinteisiin keinoihin verrattuna parempi suorituskyky, energiatehokkuus ja luotettavuus. Ensimmäiset 3D V-NAND -tekniikalla valmistetut SSD-asemat Samsung julkaisi vuosi sitten, mutta ne oli suunnattu vain yritysasiakkaiden käyttöön.

Samsungin lupaa levyjen maksimilukunopeudeksi 550 megatavua sekunnissa ja maksimikirjoitusnopeudeksi 520 megatavua sekunnissa.


Samsung on luvannut tuoda tämän vuoden aikana markkinoille muitakin uusia 3D-tekniikalla valmsitettuja muisteja, joissa on korkeampi tallennustiheys.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT