AfterDawn logo

Fanivoimin rahoitetettavassa peliturnauksessa jo käsittämätön yli 10 miljoonan dollarin palkintopotti

Sami Koivunen Sami Koivunen

The Verge uutisoi ensi kuussa järjestettävän The International 4 -turnauksen olevan selvästi suurin ja arvokkain e-urheilutapahtuma koskaan. Kyseessä on videopelijätti Valven vuosittain järjestämä Dota 2 -turnaus.

18. päivä heinäkuuta 16 parasta Dota 2 -joukkuetta kokoontuvat neljäksi päiväksi Yhdysvaltoihin Washingtonin osavaltioon Seattleen. Aiemmin pienemmillä näyttämöillä pidetty tapahtuma järjestetään tänä vuonna 17000 ihmistä vetävällä KeyArenalla. Lippuja tapahtumaan myytiin 99-499 dollarin hintaan ja se myytiin loppuun tunnissa.

Palkintopotin kasvamista voi seurata tapahtuman sivuilta. Kirjoitushetkellä palkintosumma komeilee vähän yli kymmenen miljoonan dollarin lukemissa. Summa kasvaa 2,5 dollarilla jokaisesta ostetusta Compendium-paketista. Compendium on 7,19 euroa maksava paketti, joka oikeuttaa mm. yksityiskohtaisten turnaustietojen saamiseen, pelin sisäisten palkintojen saamiseen ja turnaukseen liittyvien äänestyksiin osallistumisen.


Toistaiseksi suurin järjestetty pelitapahtuma on viime vuonna järjestetty The International, joka keräsi vajaan 2,9 miljoonan dollarin palkintopotin. Myös kuusi muuta tällä vuosikymmenellä järjestettyä peliturnausta on yltänyt yli miljoonan dollarin palkintopottiin. Dotan lisäksi peleistä tähän ovat pystyneet League of Legends- ja Call of Duty -turnaukset. Koko lista suurimmista koskaan järjestetyistä peliturnauksista on nähtävissä täältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT