Tässä on kenties viimeinen Nexus-tabletti

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Tässä on kenties viimeinen Nexus-tabletti
Huhujen mukaan Google olisi luopumassa kokonaan niin sanotusta Nexus-mallistosta, johon kuuluvat laitteet ovat ilmentäneet hakukonejätin näkemystä optimaalisista Android-laitteista. Ennen korvaavan Android Silver -ohjelman alkua markkinoille on kuitenkin tulossa vielä ainakin yksi Nexus-tabletti ja sen valmistaa Android Policen tietojen mukaan tappiokierteessä oleva HTC.

Kyseinen tabletti tunnetaan koodinimellä Volantis ja siinä on 8,9 tuuman ja 2048x1440 pikselin näyttö. Kuvasuhde poikkeaa normaalista 16:9-suhteesta ja näyttäisi olevan lähellä paperiarkeissa käytettyä suhdetta. Laitteesta löytyy Nvidian uusi 64-bittinen Tegra K1 -suoritin ja kaksi gigatavua keskusmuistia. Kahdeksan megapikselin kamera on varustettu optisella kuvanvakaimella ja etupuolelta löytyy kolmen megapikselin kamera videopuheluita varten.


Android Policen mukaan "Nexus 9:ssä" olisi alumiininen "zero gap" -rakenne ja se olisi mitoiltaan 22,63x15,19x0,79 senttimetriä. Painoa laitteelle kertyisi 418 grammaa.

Sivuston julkaisema kuva laitteesta ei kuitenkaan näyttäisi sopivan yhteen teknisten tietojen kanssa. Isolta Nexus 5:ltä näyttävä laite ei vaikuttaisi alumiiniselta, eikä siinä näy eteenpäin osoittavia stereokaiuttimia. Kuva saattaakin olla tuotteen kehityskaaren alkupäässä tehty luonnos. Speksilista väittää lisäksi näytön kuvasuhteeksi myös 4:3, mikä ei näytön resoluution mukaan pidä paikkaansa ja se saattaa olla vain kirjoitusvirhe.

Volantiksen hinta 16 gigatavun muistilla saattaa 399 dollariin ja 32 gigatavun mallista joutuu pulittamaan 499 dollaria, kertoo Android Police. LTE-mallin hinta saattaa kohota yli 600 dollariin. Volantis julkaistanee uuden Android-version kanssa myöhemmin syksyllä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5632 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 186 Vapaata keskustelua
Samsung Galaxy A15 5G pin koodi 19 Android -keskustelu
Asuksen läppäri jumittaa BIOS menussa. 32 Kannettavat tietokoneet
Mario Games 9 PC:n pelit
Pelit eivät käynnisty (Uusi kasattu kone) 15 PC:n pelit
gmailiin kirjautuminen ei toimi 6 Ajuri- ja softaongelmat
VHS kasettien digitointi 44 Digivideo-ongelmat ja -keskustelu
AV2HDMI yhdistäminen Commodore 64 ongelma 3 TV-out -ongelmat ja -keskustelu
Android känny miten luoda s-postiryhmä 3 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä