AfterDawn logo

VLC päivittää mobiilisovelluksiaan, tulossa tuki Chromecastille

Matti Robinson Matti Robinson

Suosittu mediasoitin VLC on päivittämässä iOS-versiotaan ja pian sama tapahtuu myös Android-soittimelle. VLC on tuomassa soittimeen tuen Googlen videostriimaustikku Chromecastille.

Päivityksen jälkeen kaiken VLC:n toistaman sisällön voi lähettää televisioon kytkettävän toistotikun kautta isommalle ruudulle ja muille toistolaitteille. Sama ominaisuus lisätään luonnollisesti myös Android-sovellukseen.

VLC:n kehittäjä Felix Paul Kühne paljasti VLC:n virallisella keskustelualueella, että Chromecast-tuki on kehitteillä sovellukseen. Ilmeisesti iOS-sovellus on suositumpi, sillä ominaisuus tulee sille ensin. Voi toki olla, että Android-sovelluksen ollessa vasta beta-versio sille ominaisuuden julkaiseminen ei ole niin kiireellistä.

Tarkkaa aikataulua Chromecast-päivitykselle ei ole, mutta jotkin ulkopuolisten arviot kertovat ensi kuusta. Myös Windows, Linux ja Mac saavat aikanaan Chromecast-tuen.


VLC on avoimen lähdekoodin mediasoitin, joka löytyy useimmille suosituille alustoille, niin pöytäkoneille kuin mobiililaitteille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT