AfterDawn logo

AMD päivitti teholäppäreihin tarkoitetut piirinsä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Puolisen vuotta sitten päivitti työpöytävalikoimaansa Kaveri-prosessoreilla, jotka ovat nyt laajentuneet mobiilimalliston puolelle. Tuore päivitys on ensimmäinen isompi uudistus AMD:lta kannettavien tietokoneiden prosessoreihin sitten Trinityjen.

Kaveri-mobiilipiirien keihään kärkenä on FX-7600P, josta löytyy neljä Steamroller-arkkitehtuuriin perustuvaa suoritinydintä ja kahdeksan GCN-arkkitehtuuriin perustuvaa grafiikkaydintä. AMD:n markkinointiviestinnässä on haluttu jo vähän aikaa eroon suoritin/grafiikkaohjain-kahtiajaosta, minkä takia yhtiön mielestä uudessa FX-piirissä on 12 laskentaydintä. Kahtiajaosta irtaantumisen taustalla on AMD:n uudet heterogeeniseen laskentaan tarkoitetut hUMA- ja hQ-teknologiat, joiden ansiosta näytönohjain ja suoritin pystyvät aiempaa paremmin tekemään yhteistyötä laskentatehtävien suorittamisessa.

Nyt nähdyt uudet piirit on suunnattu high-end-kannettaviin. Aiemmin keväällä AMD esitteli alemman hintaluokan kannettaviin tarkoitetut Mullins- ja Beema-sirut.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT