AfterDawn logo

Ensimmäinen Tegra K1 -piirillä varustettu tabletti yllätysvalmistajalta

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

Kiinalainen Xiaomi on julkaissut MiPad-nimisen tabletin, jossa on paljon samaa muutamien Applen tuotteiden kanssa. Siitä huolimatta laite kuitenkin erottuu hyvin massasta, sillä se on markkinoiden ensimmäinen tabletti, joka käyttää suorittimenaan Nvidian Tegra K1 -piiriä.

Vaikka Xiaomin MiPad on Android-tabletti, sen käyttöliittymää on muokattu muistuttamaan paljon iOS:ää. Aloitusnäytön paljastavista kuvista on helppo todeta, että graafinen tyyli on selkeästi kallellaan omenaleirin suuntaan. Tabletin ulkokuori puolestaan on värikästä muovia, eli samaa tavaraa jota Apple käytti iPhone 5C-puhelimessaan.

Tegra K1 on odotettu tulokas, josta Nvidia kertoi tammikuussa. Silloin puhuttiin piirin tuovat konsolitasoiset grafiikat älypuhelimiin.

Kun puhutaan kiinalaisvalmistajista, joka ei kuulu maailman johtaviin elektroniikkabrändeihin, niin olisi helppoa olettaa tabletin teknisesti vaatimattomaksi. Tässä tapauksessa näin ei kuitenkaan ole. MiPadissa on Tegra K1:n lisäksi 7,9 tuuman näyttö jonka resoluutio on 2048 x 1536. Hintalapussa lukee silti vain 1499 yuania (suunnilleen 176 euroa). Valitettavasti on luultavaa, että hinta pompsahtaa jonkun verran mikäli laitetta aletaan laajasti myydä Kiinan rajojen ulkopuolella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT