AfterDawn logo

JDI esitteli 4K-näytön 10-tuumaisille tableteille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Japanilainen näyttövalmistaja JDI on esitellyt uutta tableteille tarkoitettua 4K-paneelia (3840x2160 pikseliä). Yhtiön mukaan se on alkanut jo toimittamaan näyte-eriä laitevalmistajille.

LCD-tekniikkaan perustuva paneeli on kooltaan 10,1-tuumainen, joten sen pikselitiheys kohoaa 438 PPI:hin. Sen pitäisi jo riittää kaikkein tarkkasilmäisimmälle kuluttajalle. Näyttö on valmistettu LTPS-tekniikalla, minkä ansiosta se ei kuluta enempää energiaa kuin perinteisemmällä (a-Si) tekniikalla valmistettu 2560 x 1600 pikselin näyttö.

Vielä on vaikea sanoa koska massamarkkinoilla nähdään ensimmäiset 4K-tabletit, mutta JDI:n ansiosta siihen ei välttämättä mene enää kovinkaan kauaa. Qualcommin mallistosta löytyy jo rautapohjaisella 4K HEVC -dekoodauksella varustettu Snapdragon 805 -järjestelmäpiiri ja Netflixin valikoimissa on muutama 4K-pätkä, joten palaset ovat hiljalleen loksahtamassa paikoilleen.

2 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/2

Nonniinsa... Näin siinä käy! 4K näytöt tulevat ensin tabletteihin ja puhelimiin. Työpöydille sitten joskus, jos jotakuta kiinnostaa.
Ihan jees sinällään. Voi hyvinkin löytyä jostain iLaitteesta piakkoinkin ja muissa hyvin pian sen jälkeen.

Patti122/2

Helvetti kun pistää vihaks tää leikkiminen näiden puhelinten ja tablettien speksien kanssa. Kukaan ei tarvitse juuri Retinaa tarkempaa näyttöä. Sen sijaan työpöydällä ja TV:issä FHD on täyttä paskaa suoraan sanottuna vrt. siihen missä mennään mobiilipuolella. Come on... Toinen mikä tympii on suomen netti. Valokuitu on aivan liian kallis ja vaikeasti saatava ja kaapeli tuntuu epäluotettavalta. ADSL on hidas. Mobiilissa ollaan vielä kans ihan lapsenkengissä LTE:n suhteen. Jossain Koreassa mennään jo LTE:n paremmalla versiolla... Ok, se on Korea, mutta silti. ;) Näillä nopeuksilla 4K on haave vielä hyvän tovin. Täytyy toivoa, että 4G yleistyisi luvatulla tavalla. Samaa toivon kuidullekin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT