AfterDawn logo

Microsoft julkaisi Office-sovellukset iPadille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoft esitteli tänään odotetusti Office-toimistopakettinsa iPadille räätälöidyt ohjelmansa. Julkaisusta on kiertänyt huhuja vuosien ajan, mutta viitteitä Officen saapumisesta iPadille saatiin viime kesänä, jolloin Microsoft julkaisi toimistosovelluksensa iPhonelle.

Kuten iPhone-version kohdallakin, Office-sovellusten editointiominaisuuksien käyttö vaatii Office 365 -tilauksen. Sovellukset voi kuitenkin ladata ilmaiseksi App Storesta ja dokumenttien katselukin onnistuu ilman kustannuksia. Kilpailu toimisto-ohjelmien rintamalla kiristyi viime syksynä, jolloin Apple lupasi iWork-ohjelmat kaikille iPhonen ja iPadin ostajille ilmaiseksi. Microsoftin oli tietyllä tapaa pakko julkaista Office iPadille tai se olisi muuten voinut menettää otteensa potentiaalisista asiakkaistaan täysin.

Officen iPad-sovelluksissa hyödynnetään uutta kosketusnäytöille optimoitua käyttöliittymää, eli käyttöliittymä on erilainen kuin mitä esimerkiksi Windows RT -tablettien ostajille on tarjoiltu.


Sovellukset ovat saatavilla suomeksi ja sen käyttö vaatii alleen iOS 7 -käyttöjärjestelmän (tai uudemman). Word, Excel ja PowerPoint ovat kukin ladattavissa omina sovelluksinaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT