AfterDawn logo

Intel kertoi tämän vuoden suunnitelmistaan: Kesällä tulossa Devil's Canyon

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Intel kertoi GDC-pelitapahtumassa mitä sen lähitulevaisuuden prosessorisuunnitelmat pitävät sisällään.

Haswell-sukupolvi saa pienehkön Devil's Canyoniksi ristityn päivityksen tämän vuoden puolivälin paikkeilla. Uusissa ylikellottajille suunnatuissa prosessoreissa piirin ja integroidun heat spreaderin välistä lämmönjohtavuutta on parannettu. Lisäksi paketointi on muuttunut hieman, mikä näkyy myös prosessoreiden kontaktipuolen profiilissa. Sirujätin mukaan prosessorit ovat yhteensopivia uuden 9-sarjan piirisarjan kanssa.

Ennen 14 nanometrin Broadwell-prosessoreiden esittelyä markkinoille saapuu tehokäyttäjille tarkoitetut kahdeksalla suoritinytimellä varustetut Haswell-E-prosessorit. X99-piirisarjan kanssa yhteensopivat prosessorit tukevat DDR4-muistitekniikkaa.


Markkinoille on tulossa myös Pentium-brändin yli 20-vuotista taivalta juhlistava kerroinlukiton ja Quick Sync Videota tukeva Pentium-mallisto.

2 KOMMENTTIA

hannibal_pjv1/2

Hmmm.... tuo lämmönjohtavuuden parantaminen ei ollut vaikea urakka. Kiinnostaa vain tietää kuinka paljon sitä parannetaan. Päästäänkö edes lähelle Sandyjen tasoa, vai ollaanko vieläkin kaukana.

R4ndom12/2

Ensin myydään prossuja joissa on pa*kat tahnat sisällä, sitten ruetaan myymään "kellotus prossuja" joissa on normaalit tahnat sisällä ja jotka maksaa 100€ enemmän.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT