AfterDawn logo

Google jarruttaa Asuksen Android-Windows-hybridiä - myynti saattaa jopa estyä

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

Asus esitteli tämän vuoden CES:ssä mielenkiintoisen Transformer Book Duet TD300 hybridikannettavan. Sen lisäksi, että laite yhdisteli läppärin ja tabletin muotoilua, se yhdisti myös kaksi käyttöjärjestelmää ennennäkemättömän saumattomasti. Dual bootin sijasta käyttäjä saattaa vaihtaa täyden Windows 8.1:n ja Androidin välillä nappia painamalla parissa sekunnissa.

Digitimesin lähteiden mukaan Google ei ole laitteesta kovin innoissaan. Yhtiön uskotaan painostaneen Asusta lykkäämään Transformer Book Duetin tuontia markkinoille, sillä se ei koe saavansa yhteistyöstä riittävän suurta iloa itselleen. Microsoftin arvellaan puolestaan kamppailevan niin syvällä tablettimarkkinaosuuksiensa kanssa, että myös yhteistyö Androidin kanssa tulisi kysymykseen.

Digitimes ei aina ole se luotettavin paikka, josta näitä asioita kannattaa lukea, mutta tällä kertaa myös CNetin lähteet vahvistavat väitteet. Ilmeisesti Asus on ainakin jonkin verran lykännyt Duetin myyntiintuloa. Alkuperäisen ilmoituksen mukaan laitteen piti tulla kauppoihin vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana.


Asuksen lisäksi myös Intelillä on näppinsä tässä sopassa, sillä sen piirisarja on tällä hetkellä ainoa, joka tukee vastaavanlaista kahden käyttöjärjestlemän toimintaa. Intel on mobiilimarkkinoilla hieman altavastaajan asemassa ja sen näkökulmasta laite olisi piristävä uutuus.

Googlen mahdollisesta painostuksesta ei ole tarkempaa tietoa, mutta osa huhuista vihjailee jopa kaikenlaisten Androidia ja Windowsia yhdistelevien laitteiden kehityksen lopettamisesta. On myös mahdollista, ettei Asuksen TD300 koskaan pääse kauppoihin asti.

Asus, Google tai Microsoft eivät ole kommentoineet väitettä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT