AfterDawn logo

Microsoft uusii johtoaan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoftin johdossa on sattunut ja tapahtunut viime kesän jälkeen.

Yhtiön silloinen toimitusjohtaja Steve Ballmer esitteli kesä-heinäkuun vaihteessa uuden strategian ja järjesteli yhtiötä uuteen uskoon, Xbox-pomo Don Mattrick kertoi samoihin aikoihin siirtyvänsä uusiin tehtäviin, juuri ennen uuden konsolin julkaisua. Ballmer kertoi myöhemmin jäävänsä eläkkeelle ja uusi toimitusjohtaja valittiin tämän vuoden alussa. Windowsin kehityksestä vastannut Julie Larson-Green siirtyy myös uusiin tehtäviin. Hänet korvaa Nokialta tuleva Stephen Elop.

Nyt Microsoftin uusi toimitusjohtaja Satya Nadella on kertonut kahden ylemmän tason johtajan lähdöstä ja kolmen johtajan nimityksestä. Aiemmin Skype-toimintoja johtanut ja viimeksi Microsoftin bisneskehityksestä vastannut Tony Bates jättää tehtävänsä. Hänen seuraajaa ei vielä valittu, mutta teknologiapomo Eric Rudder vastaa hänen tehtävistään väliaikaisesti. Bates oli yksi kärkiehdokkaista Microsoftin toimitusjohtajaksi.


Windows-yksikön talous- ja markkinointipomo Tami Reller aikoo myös jättää tehtävänsä tulevien kuukausien aikana. Hän jää yhtiöön siksi aikaa kunnes Microsoftin markkinointipomoksi valittu Chris Capossela saa kopin hommistaan. Nadella kertoi myös Mark Pennin nousevan yhtiön strategiajohtajaksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT