AfterDawn logo

Microsoft on saanut Windows 8.1:n päivityksen valmiiksi ja aloittanut jakelun valmistajille

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

The Vergen saamien tietojen mukaan Microsoft on aloittanut Windows 8.1 Update 1 -paketin jakelun laitevalmistajille (RTM). Tämä tarkoittaa sitä, että päivitystä sopii odotella kuluttajien käsiin ensi kuussa.

Toistaiseksi vain "Update 1" -nimellä liikkuva päivityspaketti tuo lähinnä hiiren ja näppäimistön käyttöä helpottavia uudistuksia Windowsin käyttöliittymään. Microsoft on päättänyt kumartaa hieman myös perinteisemmillä tavoilla koneitaan käyttävien suuntaan nyt kun työtä on jo jonkin aikaa tehty kosketusnäyttökäyttäjien hyväksi.

Päivityksestä on vuotanut paljon versioita ja niistä uutisoitu ahkerasti. Käytännössä kaikki vuodetut uudet ominaisuudet ovat ilmeisesti myös tulossa kuluttajien käsiin. Esimerkiksi tehtäväpalkin saa päivityksen jälkeen näkyviin myös aloitusruutuun. Aloitusruutuun tehdään muitakin muutoksia liittyen haun ja sammuttamisen helpottamiseen sekä tiilikuvakkeiden järjestelyyn hiirellä.


Päivityksen jakelun alkaa The Vergen mukaan huhtikuun 8. päivä, pian Microsoftin Build 2014 -kehittäjätapahtuman jälkeen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT