AfterDawn logo

Google lirkuttelee yritysten suuntaan: Windows-ohjelmat Chromebookeille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Monissa yrityksissä ja julkisessa hallinnossa on edelleen käytössä Windows XP -pohjaisia tietokoneita, joiden tuki ja päivitykset loppuvat huhtikuun alussa. Google yrittää käyttää tätä murrospistettä hyväkseen Chromebook-tietokoneiden myynnin edistämiseksi.

Sen sijaan että yritysten IT-hallinto päättäisi korvata XP-koneet uudemmilla Windows-tietokoneilla, Google yrittää saada yritykset kiinnostumaan Chromebookeista. Google ja virtualisointipalveluja tarjoava VMware ovat kertoneet yhteistyöstä, jossa Horizon View -palvelusta tuodaan Chrome OS:lle optimoitu versio. Sen ansiosta yritykset voivat käyttää Windows-ohjelmiaan Chromebook-päätteiden kautta.

Googlen mukaan heidän ja WMwaren tarjoama ratkaisu voi tuoda yrityksille huimia säästöjä. Lisää aiheesta löytyy Googlen blogikirjoituksesta.

Microsoft on esittänyt viime aikoina paljon Chromebook-vastaisia mainoksia, joissa vähätellään laitteiden ominaisuuksia, joten kilpailu on selvästi kovenemassa ja Microsoft ottaa Chromebook-uhan vakavasti.

1 KOMMENTTI

DonZQ1/1

Milloinhan olen omalla Windows läppärillä tehnyt jotain offlinessä... Ei, kyllä koneeni on aina internetissä, jos ei missään kiinteässä wi-fissä niin ainakin kännykäni hot spotin kautta.

Microsoft alkaa olemaan aika hermostunut Chromebookeista enkä yhtään ihmettele miksi, näppäriä laitteita jotka kyllä sopivat hyvin netin selailuun ja kevyeeseen tekstin käsittelyyn.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT