AfterDawn logo

Bill Gatesilla voi vielä olla vaikutusvaltaa Microsoftin tuotteisiin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Uuden toimitusjohtajan lisäksi Microsoftille ollaan kaavailtu uutta hallituksen puheenjohtajaa Bill Gatesin tilalle. Irti Microsoftista Gates ei kuitenkaan pääse, sillä uudeksi toimitusjohtajaksi kaavailtu Satya Nadella haluaisi Gatesin pysyvän hänen neuvonantajanaan. Näin ollen Gatesilla voi edelleen olla sanansa sanottavana yhtiön tuotteisiin.

Vaikka Gates lupautuisikin Nadellan neuvonantajaksi, käyttäisi hän edelleen suurimman osan ajastaan hyväntekeväisyyteen. Bloombergin tietojen mukaan Gates voisi tehdä ainakin yhden päivän viikossa Microsoftille hommia. Gates luopui toimitusjohtajuudestaan Microsoftilla vuonna 2000 ja päivittäiset tehtävät hän jätti taakseen vuonna 2008.

Nadellan mukaan hän tarvitsee Gatesin ohjeistusta ollakseen menestyksekäs toimitusjohtaja. Nadella on työskennellyt Microsoftilla eri tehtävissä vuodesta 1992 lähtien. Tällä hetkellä hän johtaa ohjelmistojätin pilvi- ja yritysliiketoimintaa, joka takoo tällä hetkellä suurimman osan Microsoftin voitoista.


Gatesin tilalle uudeksi puheenjohtajaksi on esitetty Symantecin entistä toimitusjohtajaa ja Microsoftin toimitusjohtajahakua vetänyttä John W. Thompsonia.

1 KOMMENTTI

RekookeR1/1

Toivottavasti on, nuohan menee aina vaan huonompaan suuntaan ja nyt jo huhutaan että seuraavan version jälkeen ne ei voi pyytää enää edes maksua käyttiksestä...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT