AfterDawn logo

Bloomberg: Satya Nadellasta on tulossa Microsoftin uusi toimitusjohtaja

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Microsoftin yli 160 päivää kestänyt toimitusjohtajahaku on vihdoin päättymässä ja Steve Ballmerin seuraajasta on tarkoitus tiedottaa lähiaikoina, kenties ensi viikolla. Bloombergin lähteiden mukaan uusi toimitusjohtaja on Satya Nadella.

Nadella on toiminut Microsoftilla eri tehtävissä vuodesta 1992 lähtien ja tuntee näin ollen yhtiön lähes yhtä hyvin kuin omat taskunsa. Parhaillaan hänen toimenkuvaan kuuluu yritys- ja pilviliiketoiminnan johtaminen.

Microsoft harkitsee myös hallituksen puheenjohtajan vaihtamista: ohjelmistojätin perustanut Bill Gates on siirtymässä syrjään ja hänen tilalleen kaavaillaan toimitusjohtajahakutoimikuntaa johtanut John Thompsonia. Bill Gates oli Microsoftin toimitusjohtaja vuoteen 2000 saakka. Ballmerin astuttua remmiin, Gates loi itselleen ohjelmistoarkkitehtuurin johtajan vakanssin, mistä hän luopui vuonna 2008.


Microsoftin toimitusjohtajuudesta kilpailivat Nadellan lisäksi Microsoftin bisneskehityksestä vastaava Tony Bates ja operatiivinen johtaja Kevin Turner. Talon ulkopuolisia ehdokkaita olivat Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop, Fordin toimitusjohtaja Alan Mulally, Qualcommin toimitusjohtaja Steve Mollenkopf ja Ericssonin toimitusjohtaja Hans Vestberg.

1 KOMMENTTI

AhKeefas1/1

Tony Bates

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT