AfterDawn logo

Apple patentoi aurinkokennoilla ja kaksipuoleisella näytöllä varustetun MacBookin

Juha Tuppi Juha Tuppi

Apple on hankkinut tänään patentin MacBookille, jonka kansipaneelin selkämys toimii sekä aurinkokennona, kosketuspaneelina että toisena näyttönä.

Apple Insider raportoi tänään Applen uudesta patenttihankinnasta. Patentti koskee MacBook-kannettavaa, jonka kansipaneeliin on istutettu kaksipuoleinen näyttö. Kannen etupuolella sijaitsee tietokoneen näyttö normaaliin tapaan, mutta sen selkäpuolelta löytyy fotovoltaisilla kennoilla varustettu kosketusnäyttö. Kansipaneelin selkämys voi näin ollen toimia aurinkopaneelina, kosketusohjaimena ja toissijaisena näyttönä.

Lisäksi patentissa todetaan, että kannettavan tietokoneen kansipaneeli voidaan valmistaa monella eri tavalla: esimerkkinä kokonaan elektrokromisesta lasista muodostuva kansi, jonka läpinäkyvyyttä voidaan säädellä sähkövirran avulla. Kansipaneeli voidaan valmistaa myös niin, että sen läpinäkyvyyden säätely voidaan rajoittaa halutuille alueille. Paneelin kosketusnäyttö voidaan myös toteuttaa muun muassa kapasitiivisena, optisena tai akustisena.


Kuten tavallista, ei ole tietoa, tuleeko Apple koskaan hyödyntämään patentoimaansa teknologiaa kuluttajille suunnatuissa laitteissa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT