AfterDawn logo

Firefox OS nähdään pian ensimmäistä kertaa tabletilla

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

Mozillan Firefox-käyttöjärjestelmää on aiemmin demottu älypuhelimissa, mutta tablettirintamalla on toistaiseksi ollut aika hiljaista. Tulevaisuudessa järjestelmä saattaisi sopia myös muihin laitteisiin, kuten vaikka älytelevisioihin.

Asa Dotzler on blogissaan paljastanut tulevan Firefox OS:ää käyttävän tabletin tiedot. Laitteessa tulee olemaan 10,1-tuumainen IPS näyttö 1280 x 800 resoluutiolla, 2 gigaa keskusmuistia ja neliytiminen 1 GHz kellotaajuudella toimiva suoritin. Speksit eivät ole siis terävintä kärkeä, mutta kalliimman pään laitteet eivät ole missään vaiheessa olleet Firefox OS:n tapauksessa erityisesti fokuksessakaan.

Tulevassa tabletissa on rautapuoli sinänsä ihan hanskassa. Siitä löytyvät niin Bluetooth, kaksi kameraa kuin GPS:kin, mutta mikään näistä ei ole alan terävintä kärkeä.

Laite on suunnattu kehittyville markkinoille, eikä sen myyntiin tulo esimerkiksi Yhdysvalloissa ole kovinkaan todennäköistä. Mozilla kertoi loppuvuodesta keskittyvänsä ensin käytännössä täysin alueille, jossa älylaitteet ovat vasta lyömässä läpi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT