AfterDawn logo

Asukselta tulossa 28" 4K ja 27" WQHD ROG -näytöt

Panu Roivas Panu Roivas

Asus on ollut vahvasti esillä CES-messuilla myös näyttöpuolella, ja vuodelle 2014 on luvassa paljon uutuksia näyttörintamalla. CES-messuilla Asus esitteli monen muun valmistajan tapaan uutta 28" 4K-näyttöä, mutta ässänä hihassa yritys paljasti myös ensimmäisen Republic of Gamers -pelibrändin näytön.

Asus ROG Swift PG2780 on 27" 2560x1440-resoluution näyttö, joka tarjoaa 120 Hz virkistystaajuuden ja 1 ms vasteajan. Näyttö käyttää TN-paneelia, mikä oli Asuksen mukaan järkevin vaihtoehto kustannussyistä ja TN-paneelien nopeamman vasteajan takia. Käytetty paneeli on suunniteltu varta vasten Asuksen näytölle, ja sen pitäisi olla TN-paneelista huolimatta kuvanlaadullisesti pelaaajia tyydyttävä.

Näytössä on hyvin ohuet 6 mm reunukset, kattavat ergonomiset säädöt sekä VESA-seinäkiinnitys. Näin ollen se sopii myös erinomaisesti Surround-konfiguraatioon. Näyttö tukee myös Nvidian G-Sync-teknologiaa, joka poistaa kuvaruudun repeilyn peleissä ja vähentää kuvan nykimistä. Suositushinnaksi on annettu 799$.


Asus esitteli myös oman versionsa 28" 4K-näytöstä: Asus PB287Q. Myös tässä näytössä on 1 ms vasteaika, mikä viittaa TN-paneeliin, mutta varmistusta tästä ei ole vielä saatu. Liitäntöinä toimii HDMI/MHL ja DisplayPort, ja näytössä on kattavat ergonomiset säädöt pivot mukaan lukien. Suositushinta on 799$.

Esittelyssä oli myös vanhempi ASUS PQ321Q -malli, johon oli asennettu Nvidian G-Sync -piiri. Asus esitteli näyttöä toiminnassa Nvidian demolla, mutta kyseessä oli toistaiseksi vain proof-of-concept, eli Asuksella ei ilmeisesti ole toistaiseksi aikeita tuoda G-Syncillä varustettua versiota tarjolle.

Lisää CES-julkaisuja voit seurata CES 2014-tägistä alla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT