AfterDawn logo

Samsungin tablet-valikoima laajenee ja kasvaa: 12,2-tuumaiset mallit julki

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Samsungin taulutietokonemallisto paisuu kahdella uudella ammattilaisille tarkoitetulla tuoteperheellä. Uudet tulokkaat ovat Galaxy TabPRO ja Galaxy NotePRO, joiden on tarkoitus tarjota työkäyttöön aiempia tabletteja enemmän joustavuutta.

Sekä TabPRO:ta että NotePRO:ta saa 12,2-tuumaisella näytöllä, joten ne ovat tavallisia täyskokoisia tabletteja suurempia. TabPRO:ta saa myös 10,1 ja 8,4 tuuman näytöillä. Näyttöjen tarkkuus on koosta riippumatta 2560x1600 pikseliä. Teknisesti 12,2 tuuman tabletit ovat samanlaisia, mutta NotePRO:ssa on saatavana S Pen -kynä.

Tablettien WiFi-mallit on varustettu Samsungin omalla Exynos 5 Octa -suorittimella ja 4G-versioissa on päädytty käyttämään Snapdragon 800:aa. 12-tuuman mallit tukevat WiFi Direct -tekniikkaa, jolla voidaan lähettää tiedostoja laitteesta toiseen. Ammattilaisten tarpeet on yritetty ottaa huomioon ison näytön lisäksi erilaisten sovellusten, kuten esimerkiksi e-Meeting, kautta. E-Meetingin avulla asiakirjoja ja tiedostoja voi jakaa tabletista toiseen ilman sisäverkkoa.


12,2 tuuman Galaxy TabPron suositushinnat alkavat 750 eurosta ja NotePron 850 eurosta. 10,1-tuumaisen TabPron suositushinnat alkavat 500 eurosta ja 8,4-tuumaisen TabPROn hinnat alkavat 400 eurosta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT