AfterDawn logo

Fujitsun uusi kannettava tunnistaa käyttäjän kämmenen perusteella

Juha Tuppi Juha Tuppi

Fujitsu liittyy uudella Celsius H730 -kannettavallaan käyttäjän uniikkia biometriikkaa hyödyntävien laitteiden joukkoon. Laite tulee varustettuna kämmenenlukijalla, joka tunnistaa käyttäjän käden verisuoniston perusteella. Aikaisemmin biometrisiä turvallisuusjärjestelmiä on nähty vain harvoin, yhtenä esimerkkinä Applen iPhone 5s -puhelimen sormenjälkitunnistus.

TechRadar raportoi tänään Fujitsun uudesta kannettavasta tietokoneesta, joka tulee varustettuna laitteen lukituksen avaavalla kämmenenlukijalla. Fujitsun Celsius H730 -mallissa on biometrinen lukija, joka tunnistaa käyttäjänsä tämän kämmenen yksilöllisen verisuoniston perusteella. Aikaisemmin biometriikkaa on hyödynnetty esimerkiksi Applen iPhone 5s:n sormenjälkitunnistuksessa.


Lähteen mukaan Celsius H730 on tarkoitettu vaativaan käyttöön insinöörien ja tiedemiesten palveluksessa, joten sen sisuksista löytyy Intelin neljännen sukupolven Haswell-piirisarja Core i7 vPro ja toisen sukupolven Nvidia Kepler -grafiikkaprosessori. Keskusmuistia laitteeseen on saatavissa aina 32 gigatavuun asti.

Kannettava on koottu Fujitsun mukaan korkealaatuisista metallielementeistä ja on paksuudeltaan 24,8 mm. Laite on tilattavissa nyt ja toimitus tapahtuu joulukuussa. Hinnaksi ilmoitetaan 1 599 euroa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT