AfterDawn logo

Microsoftin Xbox Onen sisukset pöydällä - kuinka muokattava laite on?

Juha Tuppi Juha Tuppi

Microsoftin seuraavan sukupolven konsoli Xbox One on julkaistu tänään Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Aiemmin viime perjantaina Yhdysvalloissa julkaistu Sonyn PS4 on siis saanut kilpailijansa lauteille - mutta miten konsoleiden muokattavuus vertautuu keskenään? Tuttuun tapaansa iFixit -sivusto kiiruhtaa apuun ja kurkistaa tuoreen Xbox Onen sisään.

IFixit -sivusto purkaa artikkelissaan Xbox Onen vaiheittain kappale kappaleelta. Tuomio laitteelle on varsin suosiollinen: purkuartikkelin mukaan konsoli on suhteellisen helppo purettava. Konsolin sisusten rakenne mahdollistaa useiden osien, kuten esimerkiksi kovalevyn, tuulettimen ja jäähdyttimen helpon vaihtamisen. Artikkelissa todetaan, että Xbox One on itse asiassa jopa hieman helpompi purettava kuin Sonyn PS4.

Huomionarvoista on kuitenkin se, että toisin kuin Sony, Microsoft ei salli uuden konsolinsa kovalevyn vaihtamista, vaan varoittaa laitetakuun peruuntuvan mikäli kovalevyyn kosketaan. Yhtiö suosittelee kovalevyn vaihtamisen sijaan ulkoiseen tallennuslaitteeseen turvautumista lisätallennuskapasiteettia tarvittaessa.


Asiasta myös raportoinut Cnet hehkuttaa Xbox Onen komponenteista erityisesti sen järjestelmäpiiriä, joka yhdistää AMD:n kahdeksanytimisen Jaguar -prosessorin sekä Radeon Graphics -grafiikkaprosessorin.

IFixitin Xbox One -purkuartikkeli löytyy täältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT