AfterDawn logo

Leap Motionin seuraava versio seuraa sormien sijasta koko kättä

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

Leap Motion on laite, joka tunnistaa kameran avulla sormien liikkeet. Näillä liikkeillä voi sitten ohjata tapahtumia tietokoneen ruudulla, esimerkiksi navigoida karttasovelluksessa tai maalata virtuaalipaperille.

Nykyisin myynnissä olevaa versiota pidetään hyvänä esimerkkinä liikeohjauksen mahdollisuuksista ja se on yksi tarkimmista markkinoilla olevista liiketunnistukseen käytettävistä kuluttajalaitteista. Silti parantamisen varaa on, ja seuraava versio onkin jo kehitteillä, kirjoittaa CNET.

Nykyinen versio tunnistaa jopa kymmenen erillistä sormea, mutta ei mitään muuta. Uudessa versiossa laite pystyy tunnistamaan koko käden, ja näin ollen erottamaan oikean ja vasemman käden antamat ohjaukset ja niiden yhdistelmät entistä paremmin.

Mikä parasta, uusi ja tarkempi tunnistustekniikka toteutetaan ohjelmistopäivityksenä, eli myös nykyiset omistajat pääsevät nauttimaan entistä tarkemmasta kokemuksesta. Noin vuoden työn alla ollut päivitys lähtee pian jakeluun kaikille Leap Motionin kehittäjäohjelmassa mukana oleville, ja seuraavien kuukausien aikana päivitys jaetaan myös kuluttajille.


- Tavoitteena on luoda mahdollisimman realistinen tuntuma, kertoo Leap Motionin toimitusjohtaja Michael Buckwald.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT