AfterDawn logo

Uudessa iPad minissä on tarkka Retina-näyttö

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Wall Street Journal on toistanut aiemmat tietonsa seuraavan sukupolven iPad minin tarkasta Retina-näytöstä. Lehti kertoi Retina-näyttöisestä iPad ministä jo elokuussa, mutta sen jälkeen muutamat raportit ovat vihjanneet Applen päätyneen sittenkin epätarkempaan näyttöön.

IPad minin näytön tarkkuuden pysyminen ennallaan olisi ollut hienoinen pettymys, sillä Applen kilpailijat ovat siirtyneet mini-tableteissaan jo tarkempiin näyttöihin. Esimerkiksi Googlen Nexus 7:stä ja Amazonin seitsemän tuuman Kindle Fire HDX:stä löytyy 1920x1200 pikselin näyttö. Useimmista Applen mobiililaitteista löytyy jo Retina-näyttö.

WSJ totesi samalla, että kookkaampi iPad tulee pienenemään niin painon kuin pituusmittojenkin puolesta. Näytön koko pysyy kuitenkin samana, eli koon pienennys kohdistuu näytön kehyksiin. Uuden kosketusnäyttötekniikan ansiosta tabletista on saatu aiempaa ohuempi.


Merkit viittaavat siihen, että Apple esittelee uudet iPadinsä huomenna pidettävässä tilaisuudessa. Samana päivänä Nokiankin on määrä esitellä yhtiön ensimmäinen ja mahdollisesti viimeinen Windows-tabletti.

1 KOMMENTTI

Kiedis1/1

Kiva tietää, mutta arvatkaapa mitä. Jäivät retina-näytöt 2048 x 1536 -tarkkuuksillaan kakkossijalle siinä vaiheessa, kun Samsungin Note 10.1 2014 Edition -laitteet tulivat 2560 x 1600 näytöntarkkuudella myyntiin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT