AfterDawn logo

Huhu: Windows Phone ja Windows RT yhdistyvät keväällä 2015

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Syksyn aikana on vihjailtu ja laitettu liikkeelle useampi huhu, joiden mukaan Microsoftin suunnitelmissa olisi ARM-pohjaisten Windows-käyttöjärjestelmien yhdistäminen. Hyvistä kontakteistaan tunnetun Mary Jo Foleyn mukaan ohjelmistojätin aikomuksena olisi yhdistää käyttöjärjestelmät keväällä 2015.

Foleyn mukaan Microsoftin käyttöjärjestelmäryhmässä eletään tällä hetkellä hektistä aikaa kesällä ilmoitetun organisaatiouudistuksen tähden. Suunnitelmiin voi tulla matkan varrella muutoksia. Foleyn raportoimat tiedot heijastelevat Microsoftin tämänhetkisiä tavoitteita.

Tällä viikolla julkistettava Windows 8.1 -päivitys on saamassa jatkoa ensi keväänä. Päivityksen tarkempia tietoja Foley ei paljasta. Keväällä on luvassa myös Windows Phonen Blue-päivitys. Sen jälkeen seuraavaa päivitystä joudutaan odottamaan vuoden 2015 kevääseen, joka lähentää Windows RT:tä ja Windows Phonea siinä määrin, että käyttöjärjestelmät voivat käyttää samaa sovelluskauppaa.


Foleyn mukaan vuodesta 2015 alkaen Microsoftilla on enää yksi ARM-käyttöjärjestelmä. Pohjaksi otetaan todennäköisesti Windows Phone. Paul Thurrott kertoi hiljan, että Microsoft aikoo mahdollistaa Windows Phonen asentamisen 7–10-tuumaisille laitteille.

1 KOMMENTTI

readyEddy1/1

Aivan jonnin joutavaa räpiköintiä. Microsoft on KIN ja KIN on Microsoft.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT