AfterDawn logo

Microsoft vaihtoi nimeä: Kuluttajilla meni sormi suuhun Surface RT:n kanssa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoftin tuotemarkkinointipäällikkö Jack Cowett on myöntänyt, että edellisen sukupolven Surface RT -laitteen nimi aiheutti kuluttajien keskuudessa hämmennystä. Ihmiset eivät ymmärtäneet Surface RT:n ja Surface Pron eroja.

Syyskuun lopulla Microsoft esitteli uuden Surface 2:n, jonka nimessä ei enää käytetä RT-liitettä vaikka siinä käytetäänkin Windows RT:tä ja se on siten Surface RT:n suora perillinen. Yhtiön mielestä uudet Surface 2- ja Surface 2 Pro -nimet ovat selkeämpiä ja osoittavat, että kyseessä on erilaisiin käyttötarkoituksiin suunnatut laitteet.

RT-nimen aiheuttama hämmennys saattoi kummuta siitä, että kuluttajat eivät ymmärtäneet mitä se tarkoittaa, eivätkä osanneet näin ollen suhteuttaa sitä Prohon. Kun eroja ei ymmärretty, oli oikean laitteen valitseminen turhan työlästä.

Microsoft on jäämässä yksin Windows RT -käyttöjärjestelmänsä kanssa. Vielä viime vuonna ohjelmiston lanseerauksen yhteydessä sillä oli muutaman laitevalmistajan tuki, mutta karvaiden kokemusten takia ne ovat hiljalleen luopuneet Windows RT:stä. Nokia on ilmeisesti ainoa joka uskaltaa Microsoftin lisäksi kokeilla Windows RT:tä, mutta ensi vuoden alun jälkeen Nokian laitevalmistus on jo osa Microsoftia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT