AfterDawn logo

Nokian tabletti sai viranomaisten hyväksynnän

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Merkit Nokian tabletin julkistuksen lähestymisestä sen kuin vain voimistuvat: RX-114-niminen laite on saanut yhdysvaltalaisen televiranomaisen FCC:n hyväksynnän.

RX-114-nimisestä laitteesta tehtiin viime kesänä muutama havainto testiohjelmien tulospalveluiden kautta. GFXBenchin mukaan RX-114:ssä on Windows-käyttöjärjestelmä ja Qualcommin Snapdragon 800 -suoritin, eli kyseessä on Windows RT -tabletti. FCC:n dokumenteista paljastuu hyvin niukasti tietoja Nokian tablettiin liittyen: uutta tietoa on lähinnä laitteen tukemat LTE-taajuudet.

Nokian aiempienkin tablettien nimet ovat olleet muotoa RX-* (esim. Internet Tablet N810). Puhelimien nimeämiskonventio on RM-*.

RX-114 tulee näillä näkymin myyntiin nimellä Lumia 2520. Nokian uskotaan esittelevän sen Abu Dhabissa 22. lokakuuta.

1 KOMMENTTI

Boss931/1

Omasta mielestäni tuo RX-114 nimi olisi hieman myyvempi kuin Lumia 2520. En siis tällä nyt väitä, etteikö Lumia brändi olisi kiinnostava, mutta jotenkin tuo RX-114 tuo mielikuvan tehokkaasta laitteesta. Kärjistettynä esimerkkinä tuotteen mallinimen vaikutuksesta mainittakoon nyt vielä tämä: Geforce vs. Radeon HD. Omasta mielestäni GeForce kuulostaa paljon tehokkaammalta kuin jokin Radeon. (Meni vähän jo aiheesta ulos...)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT