AfterDawn logo

iPhone 5s:n värit ja ominaisuudet tulossa myös iPad miniin?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Applen iPhone 5s:n julkistuksen jälkeen joidenkin mieliin saattoi pilkahtaa ajatus, että sormenjälkilukija sekä uudet värivaihtoehdot nähdään myös uusissa iPadeissä. Kuvavuotojen perusteella näin on tapahtumassa.

Julkaistujen kuvien perusteella uudesta iPad ministä on tulossa avaruudenharmaa värivaihtoehto. Kamera on lisäksi onnistunut taltioimaan kullanväriset iPad minin kuoret – samassa kuvasarjassa näkyy myös iPhone 5s:stä tuttu kotinäppäin, eli sormenjälkilukija saattaa kuulua iPad minin varusteluun. Jos Touch ID on tulossa iPad miniin, niin on luontevaa olettaa sen kuuluvan myös viidennen sukupolven iPadin ominaisuuksiin.

Nappiin osuneita iPhone-vuotoja tänä syksynä tehtailleen Sonny Dicksonin mukaan iPhone 5s:n ja iPad minin yhtäläisyydet eivät jää väreihin ja sormenjälkilukijaan. Uuteen mini-tablettiin on tulossa lisäksi A7-järjestelmäpiiri, M7-liikesuoritin ja gigatavun verran keskusmuistia.


Apple saattaa käyttää viidennen sukupolven iPadissä tehokkaampaa A7X-piiriä, mutta tästä ei ole vielä mitään näyttöä. Keskusmuistin määrä on Dicksonin mukaan tuplattu kahteen gigatavuun.



TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT