AfterDawn logo

Tällaisesta maailmasta Microsoft haaveili vuonna 2000 – moni asia toteutunut

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

IT-kuplan huipun aikoihin Microsoftin uutena toimitusjohtajana aloitti Steve Ballmer. Oltuaan puoli vuotta yhtiön johdossa, ohjelmistojätti esitteli tulevaisuuden visioitaan ja hahmotteli miltä maailma näyttää tulevaisuudessa. Esittelyvideoiden perusteella moni asia on toteutunut 13 vuoden aikana, mutta Microsoft itse ei välttämättä ole johtanut niiden kehitystä.

Ballmerin kerrottua eläkkeelle jäämisestä muutama viikko sitten, Bloomberg päätti tehdä koostevideon Microsoftin IT-kuplan aikaisista visioista. Microsoft .NET -strategian tavoitteena oli luoda laitteille ja palveluille yhteinen alusta. Haavena oli tarjota videopuheluita, verkkopohjaisia toimistosovelluksia, puheohjattavia tietokoneita ja autoradioita, taulutietokoneita, persoinoitua musiikkipalvelua, paikkatietopalveluita sekä puhelimia. Kaikki palvelut ja laitteet toimisivat toistensa kanssa.


Nyt yli vuosikymmen myöhemmin Ballmer uudisti Microsoftin rakenteita ja asetti uuden strategian: yksi Microsoft, jossa koko organisaatio puhaltaa yhteen hiileen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT