AfterDawn logo

Intelin Bay Trail -piirit julki

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Intel julkisti tänään uuden Bay Trail -suoritinperheen, joka on suunniteltu vähän virtaa kuluttaviin taulutietokoneisiin, kannettaviin ja hybridilaitteille. Myöhemmin tänä vuonna markkinoille on tulossa Bay Trail -piireihin perustuvia Windows- ja Android-laitteita.

22 nanometrin Tri-Gate-tekniikalla valmistetuilla Bay Trail -piireillä Intel yrittää vihdoin tehdä läpimurron mobiililaitteisiin. Yritykset ovat kariutuneet tähän asti liian suuren energiankulutuksen takia. Yhtiön mukaan uuden Atom-järjestelmämikropiirit mahdollistavat 10 tunnin akkukeston ja kolmen viikon valmiusajan. Intel Atom Z3000 -prosessoreiden väitetään kaksinkertaistavan laskentatehon ja kolminkertaistavan grafiikkatehon edeltäjiinsä verrattuna.

Sirujätti esitteli IDF:ssä myös uudet puettaviin laitteisiin soveltuvat Quark-piirit ja lupasi tuoda 14 nanometrin tekniikalla valmistetut prosessorit markkinoille ensi vuoden lopulla. Tänä vuonna markkinoille on luvattu tulevan alle 100 dollarin tabletteja ja alle 200 dollarin kannettavia tietokoneita.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Well... ehkä win8.1 täppäri vihdoin lyö itsensä läpi... Ihan lupaavalta tämä kuulostaa sen suhteen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT