AfterDawn logo

Seagate esitteli 500 gigan kiintolevyn Android-tableteille

Matti Robinson Matti Robinson
2 kommenttia

Tallennusratkaisuja valmistava Seagate on esitellyt erittäin ohutta kiintolevyä tablet-laitteille. Vain 5 millin paksuinen Ultra Mobile HDD sisältää 500 gigatavua tallennustilaa sekä 8 gigatavun flash-välimuistin.

Yhtiö lupaa ratkaisullaan flash-laitteiden suorituskyvyn sekä kannettavista tietokoneista tutun tallennustilan. Seagate kertoo yhtiön mobiiliohjainten ja -sovellusten mahdollistavan flash-laitteiden luotettavuuden ja nopeuden huomattavasti suuremmassa kapasiteettiluokassa.

Seagate on panostanut esimerkiksi iskujen, kuumuuden, tärinän ja pyörimisliikkeen hallintaan, jotka ovat dynaamisen kiintolevyn heikkoja kohtia mobiililaitteissa.

Kiintolevy on noin 7 senttiä leveä ja 10 senttiä pitkä. Painoa sillä on noin 93 grammaa. Liitäntä on toteutettu 6Gb/s SATAlla.

Toistaiseksi tietoja ratkaisujen markkinoille (tai valmistajille) saattamisesta ei kerrottu.

2 KOMMENTTIA

RekookeR1/2

Eikö nopeus kärsi jos SDD vaihdetaan HDDhen? Itse pidän siitä että tabletilla pääsee nopsaa nettiin, koska se käynnistyy nopeasti.

H4X0R-X2/2

Originally posted by RekookeR:

Eikö nopeus kärsi jos SDD vaihdetaan HDDhen? Itse pidän siitä että tabletilla pääsee nopsaa nettiin, koska se käynnistyy nopeasti.


Tähän heitänkin kymyksen, että miten suuri tabletin käyttöjärjestelmä nyt lopulta olikaan?

Kyseisessä kun on kiintolevyn sijaan ns. hybridi levy, jossa on 8 Gt Flash-muistia. Tuohon 8 Gt-muistiin pitäisi kyllä sopia käyttöjärjestelmä ja selain, joten netissä kulkemista se tuskin hidastaa.... ;)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT