AfterDawn logo

Intel siirtyy 14 nanometriin Core- ja Atom-mallistoissa ensi vuonna

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Intel aikoo kiihdyttää Atom-suorittimien kehitystahtia, kirjoittaa Barron's nimettömäksi jätetyn lähteen tietoihin perustuen. Käytännössä tämä näkyy siinä, että sirujätti lyhentää aikaväliä uusien Core- ja Atom-suorittimien siirtymisessä uusiin tuotantotekniikoihin.

Intel esitteli 22 nanometrin tekniikalla valmistetut Ivy Bridge -suorittimet jo viime vuoden keväällä, mutta ensimmäiset 22 nanometrin Atom-suorittimet ovat tulossa markkinoille vasta tämän vuoden syksyn aikana. Rako tekniikan käyttöönotossa Core- ja Atom-suorittimien välillä on kutistumassa puoleen vuoteen ensi vuonna. Barron'sin lähteen mukaan Intel aloittaa 14 nanometrin Core-suorittimien tuotannon ensi keväällä ja Atomit seuraavat puoli vuotta perässä.

Siirtyminen entistä pienempään viivanleveyteen Atom-suorittimissa on tärkeä asia Intelille, jolla on ollut suuria onglemia päästä mukaan mobiilibisnekseen. Yhtiön suorittimet ovat kuluttaneet liian paljon energiaa verrattuna vähävirtaisella ARM-arkkitehtuurilla valmistettuihin piireihin verrattuna. Viivanleveyden pienentymisen myötä energiankulutus ja lämmöntuotto vähenevät, joten 14 nanometrin Atomit voivat olla laitevalmistajien kannalta houkuttelevia vaihtoehtoja uusiin laitteisiin.


Barron'sin tietoja on helppo uskoa, sillä Intel on itse luvannut siirtyä 14 nanometriin sekä Core- että Atom-tuotteissa ensi vuoden aikana.

Intel kehittää omaa Tizen-käyttöjärjestelmää mobiililaitteisiin, mutta myös Windows- ja Android-käyttöjärjestelmät tukevat yhtiön suorittimissa käytettyä arkkitehtuuria. Sirujätin suunnitelmista kuullaan tarkemmin todennäköisesti 10. syyskuuta, jolloin se järjestää oman IDF-kehittäjätapahtumansa.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Kas, kas... ensimmäistä kertaa kiire moneen vuoteen...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT