AfterDawn logo

Bitcasan rajaton pilvi ilmaiseksi Samsungin tietokoneisiin ja tabletteihin

Teemu Laitila Teemu Laitila

Samsung ja Bitcasa ovat solmineet sopimuksen, jonka nojalla Bitcasan rajatonta pilvitallennuspalvelua esiasennetaan Samsungin myymiin Windows 8 -laitteisiin tietokoneista tabletteihin. Ostajille on tarjolla kahden kuukauden ilmainen pilvitallennus, jonka jälkeen käyttöä voi jatkaa kuukausimaksullisena.

Kokeiluluontoisen laajemman tallennuksen lisäksi käyttäjät saavat 20 gigatavun tallennustilan, joka on voimassa "laitteen eliniän". Tarjous ei koske Samsungin puhelimia, joissa Samsungilla on jo sopimus Dropboxin kanssa.

Sopimus on merkittävä erityisesti Bitcasalle, joka juuri lanseerasi palvelunsa virallisesti myös Euroopassa. Samsungin laitteisiin päätymisen myötä palvelu saa paljon näkyvyyttä, joka tekee hyvää pienelle pilvipalvelutarjoajalle.


Bitcasan tallennusmetodi on sikäli erikoinen, että palvelu tallentaa pilveen ainoastaan käyttäjän uniikin datan ja muissa tapauksissa käytetään jo olemassa olevia bittejä. Vaikka saattaisi kuvitella toisin, tekniikka ilmeisesti säästää merkittävästi kaistaa ja tilaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT