AfterDawn logo

Samsung sai suojan taipuvalla näytöllä varustettuun kelloon

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Samsung on saanut mallisuojan taipuvalla näytöllä varustettuun kelloon. Yhtiö on jo aiemmin vahvistanut kehittävänsä älykelloa ja teoriassa se voisi olla hakemuksessa esiintyvän laitteen kaltainen.

Samsungin mallisuojan saaneessa kellossa on pitkä ja kapea näyttö, joka voidaan kääriä ranteen ympärille. Tällä tavoin saadaan paljon suurempi näyttöpinta-ala kuin perinteisiä rannekelloja jäljittelevässä designissa. Samsungin kellossa näkyy myös Android-puhelimista tutut edellinen- ja valikko-näppäimet. Esillä on myös mikrofoni- ja USB-paikka. Kello kiinnitetään ranteeseen jonkinlaisella mekaanisella järjestelmällä.

Apple on patentoinut myös taipuvalla näytöllä varustetun rannekkeen, joka muistuttaa ulkoisesti Samsungin laitetta. Applen laitteen kiinnitysjärjestelmä on kuitenkin olennaisesti erilainen. Applen patentoimassa laitteessa käytetään jousiheijastimista tuttua bi-vakaata jousta, joka on säilyttää tilansa niin suoraksi vedettynä kuin kääriytyneenäkin.


Pitää kuitenkin muistaa, etteivät patentit tai mallisuojat automaattisesti tarkoita, että niissä kuvatunlainen laite olisi tulossa myyntiin. Taipuvissa laitteissa vaaditaan paljon uudenlaista teknologiaa, jotka voivat asettaa esteitä laitteiden tulolle markkinoille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT