AfterDawn logo

WSJ: Apple testaa 13-tuumaista iPadiä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Wall Street Journalin tietojen mukaan Apple testaa parhaillaan noin 13-tuumaista iPadiä ja yli neljätuumaista iPhonea. Vaikka yhtiö testaakin suuremmilla näytöillä varustettuja malleja, voivat ne jäädä pelkiksi prototyypeiksi eivätkä tule koskaan markkinoille.

Tiedot ovat linjassa muiden lähteiden aiemmin raportoimien väitteiden kanssa. Reuters kertoi kesäkuussa, että Apple testaa 4,7 ja 5,7 tuuman näytöillä varustettuja iPhone-puhelimia. Korealainen ET News (Google Translate) kertoi vuorostaan toukokuussa Applen testaavan 12,9 tuuman näytölllä varustettua iPadiä. Applen iPhone 5 sisältää neljän tuuman näytön (aiemmissa malleissa 3,5 tuuman näyttö) ja täysimittaisessa iPadissä on 9,7 tuuman näyttö (iPad minissä 7,9 tuuman näyttö).


Applen kerrotaan kehittävän myös aiempaa edullisempaa iPhone-puhelinta, josta tulee saataville useita värivaihtoehtoja. Keskihintainen iPad mini esiteltiin viime syksynä.

Wall Street Journal arvioi Applen siirtyneen vaiheeseen, jossa se hakee puhelimilleen ja tableteilleen aiempaa laajempaa käyttäjäkuntaa. Uusien kokovaihtoehtojen, hintakategorioiden ja värivaihtoehtojen tutkiminen viittaa tähän suuntaan. Tähän asti Apple on tukeutunut yhden mallin strategiaan. IPod-musiikkisoittimesta on jo olemassa kirjo erilaisia variaatioita.

Lehden lähteiden mukaan iPhonen komponenttien valmistus aloitettiin viime kuussa ja Apple on pyytänyt sopimusvalmistajaansa, Hon Haita, valmistautumaan elokuun lopulla alkaviin toimituksiin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT