AfterDawn logo

Crytek suunnittelee pelimoottorinsa kääntämistä Linuxille

Teemu Laitila Teemu Laitila
4 kommenttia

Saksalainen Crytek, joka tunnetaan parhaiten huippukoneitakin kyykyttävistä Crysis-peleistään, on kehittämässä pelimoottoristaan Linux-versiota. Suunnitelma käy ilmi yhtiön työilmoituksesta, josta uutisoi VG 2/47.

Crytek on palkkaamassa koodaria, jonka pääasiallinen tehtävä on työskennellä CryEngine-pelimoottorin Linux-version parissa. Työtehtäviin kuuluu Linux-version ylläpito ja kaikki asiaan kuuluva kehitystyö.

CryEnginen Linux-tuesta ei ole kuultu aiemmin eikä ole selvää, onko projekti alkuvaiheessa vai onko Crytekillä jopa olemassa jo toimiva Linux-versio.

Linux-pelaaminen on ollut tapetilla viime aikoina, kun Valve julkaisi Steam-kaupastaan Linux-version, jonka tarkoituksena on ilmeisesti toimia pelikauppana yhtiön tulevalle Steam Box -konsolille, josta ei ole kuultu uusia uutisia vähään aikaan.

4 KOMMENTTIA

syrtek661/4

Työpaikkailmoituksessa on puhe koodin maintain eli ylläpitämisestä. Tämä tarkoittaa sitä että käännös on jo olemassa ja sitä pitäisi pitäisi ylläpitää. Cryengine linux porttauksen olemassaolosta on huhuttu aina aika-ajoin.

Quote:

Maintain Linux support for CryENGINE


syrtek662/4

-

mcmopo3/4

Voi hyvinkin olla että tässä on kyse jostain android versiosta kun noita konsoleita rupeaa tulemaan joka suunnalta.

hannibal_pjv4/4

Saas nähdä, mutta markkinoiden kannalta olisi tosi hyvä, jos Linux puolelle alkaisi sataa pelimoottoreita... Tosin markkinat työpöytäpuolella ovat niin pienet, että ei taisa kannattaa taloudellisesti vielä vuosiin. Täppärit ja uudet linux pohjaiset "konsolit" voivat olla sitten asia ihan erikseen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT