Apple aikoo päivittää MacBookien ja iPadin näytöt IGZO-tekniikkaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Apple aikoo päivittää MacBookien ja iPadin näytöt IGZO-tekniikkaan
Korealaisen etnews.com-uutissivuston mukaan Apple aikoo siirtyä IGZO-tekniikalla valmistettuihin paneeleihin MacBook-kannettavissaan ja iPad-taulutietokoneessaan. Sharpin kerrotaan lisäävän IGZO-paneelien tuotantoa ja LG:n päivittävän tuotantolinjojaan uutta teknologiaa varten.

Sivuston mukaan IGZO-näytöllä varustetut MacBookit nähtäisiin ensi vuoden alkupuoliskolla, mutta aikataulua iPadien suhteen ei kerrottu. Kiinnostus teknologiaa kohtaan on kasvanut viime aikoina, mistä kertoo myös Qualcommin 120 miljoonan dollarin sijoitus Sharpiin.

IGZO-teknologialla saadaan valmistettua korkean resoluution paneeleita. Sen etuihin perinteisempään a-Si-tekniikkaan verrattuna kuuluu myös matala tehonkulutus, joka saavutetaan taustavalaistuksen tarpeen vähenemisen kautta. Kulutus voi vähentyä jopa 54 prosentilla. Tätä kautta mobiililaitteiden akkukestoa saadaan kasvatettua ja painoa pienennettyä.

Apple esitteli WWDC-kehittäjätapahtumassa uusia Haswell-pohjaisia MacBook Air -kannettavia, joiden akkukesto on kasvanut selvästi aiemmista malleista. Uusi Mavericks-käyttöjärjestelmä sisältää myös uusia energiansäästöominaisuuksia.
Sharp kertoi keväällä, että se on aloittamassa kesällä kolmen uuden paneelikoon tuotannon IGZO-tekniikalla. Uudet paneelikoot ovat 11,6-, 14- ja 15,6 tuumaa, joiden resoluutiot ovat vastaavasti 2560 x 1440 pikseliä, 3200 x 1800 pikseliä ja 2560 x 1440 pikseliä. Aiemmin on jo alkanut 13 tuuman (3200x1800 pikseliä) paneelien valmistus. Koot sopivat kannettavien tietokoneiden näyttöihin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille