AfterDawn logo

Microsoft pyrkii yhdessä muiden tahojen kanssa parantamaan kannettavien toiminnallisuutta

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

The Verge kirjoittaa Microsoftin panostavan lähitulevaisuudessa entistä enemmän kannettavien tietokoneiden trackpadien, eli kosketushiirien kehittämiseen.

Projektissa ovat mukana muun muassa Intel ja Synaptics, mikä valaa uskoa, että pyrkimykset näkyvät jossain vaiheessa myös tuloksina. Tavoitteena on saada mahdollisesti jo tämän vuoden lopussa ulos koneita, joissa yhteistyön hedelmät olisivat nähtävissä. Ohjelmistopuolella tarvittavat palikat tuodaan saataville Windows Bluen, eli 8.1-päivityksen mukana.

Historian saatossa kannettavien tietokoneiden kosketushiiret ovat olleet laadultaan mitä vaihtelevimpia, eikä järjestelmä ole osannut hyödyntää niitä yhtä hyvin kuin esimerkiksi Applen kannettavat ovat osoittaneet olevan mahdollista. Windows 8 toi mukanaa erilaisia kosketuseleitä, joiden käytön valmistajat ovat parhaan näkemyksensä mukaan mahdollistaneet. Microsoft on kuitenkin sitä mieltä, kuten varmasti monet käyttäjätkin, että parantamisen varaa on edelleen. Build-tilaisuudessa yhtiö puhui "tarkkuuskosketusalustoista", mikä varmasti kuvaa sitä, mitä uudistuksilla tavoitellaan.


Konkreettisista parannuksista mainitaan esimerkiksi vahingossa tuotettujen klikkausten eliminoiminen. Käyttäjän muokatessa vaikkapa tekstidokumenttia, ei alustan koskettaminen vahingossa pitäisi enää aktivoida toista ikkunaa, vaikka kursori sattuisi makaamaan sen päällä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT