AfterDawn logo

Asuksen 4K-näyttö ennakkotilattavissa vähemmän kukkaroystävälliseen hintaan

Teemu Laitila Teemu Laitila

Asuksen toukokuun lopulla esittelemä 31,5 tuuman kokoinen 4K-näyttö on saapunut ennakkotilattavaksi. Vähemmän yllättäen yhtiö suuntaa ensimmäiset 4K-näyttönsä ammattikäyttäjille, sillä harvalla kotikäyttäjällä on halua panostaa näyttöön Asuksen pyytämät 3499 dollaria.

PQ321Q:n resoluutio on siis 3840 x 2160, mikä tarkoittaa 140 kuvapistettä tuumalle. Ison resoluution lisäksi Asuksen näyttö eroaa kilpailijoistaan siinä, että se perustuu Sharpin kehittämään IGZO-tekniikkaan. IGZO-paneeleissa jokaisen yksittäisen alipikselin transistori voidaan rakentaa pienemmäksi, mikä mahdollistaa koko pikselin pienemmän koon eli enemmän pikseleitä samassa tilassa. Pikselitiheyden kasvattamisen lisäksi näytöistä voidaan tehdä ohuempia (PQ312Q on enimmillään 35 mm paksuinen) ja ne myös kuluttavat vähemmän tehoa.


Asuksen mukaan näytön kontrastisuhde on 800:1 ja katselukulmat 176 astetta joka suuntaan. Vasteaika on 8 ms ja paneeli tukee 10 bittisiä värejä. Liitäntöjen puolesta tarjolla on yksi DisplayPort 1.2 -liitin, kaksi HDMI 1.4 -liitintä ja hieman yllättäen myös VGA-liitännän tarjoava RS-232C-portti. Lisäksi näytöstä löytyy äänen ulos- ja sisääntulot sekä pienet integroidut kaiuttimet.


Näytön ennakkotilaus vaikuttaisi onnistuvan tällä hetkellä vain Yhdysvalloista (esimerkiksi Amazonista). Tiedustelimme Asukselta näytön mahdollista saapumista Suomeen ja päivitämme uutista, jos saamme tarkempia tietoja.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT