AfterDawn logo

Apple uudistaa Mac Pron perinpohjaisesti

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Uusien Haswell-pohjaisten MacBook Air -kannettavien ja OS X Mavericksin lisäksi Apple antoi esimakua tulevasta Mac Pro -tietokoneesta. Ammattikäyttöön tarkoitettu tietokone uudistuu perinpohjaisesti.

Mac Prohon on pyritty yhdistämään uusimmat tekniikat mahdollisimmat pieneen pakettiin. Vanha tuttu kantikas muotoiltu on hylätty, uusi Pro muistuttaa pientä putkea. Kone tulee markkinoille myöhemmin tänä vuonna ja se on suunniteltu ja koottu Yhdysvalloissa. Uusi Pro on vie tilaa yhden kahdeksasosan siitä mitä vanha.

Tietokoneesta löytyy Intelin Xeon-suorittimet ja AMD:n FirePro-grafiikkasuorittimet. Prossa on neljä USB 3.0 -porttia ja kuusi Thunderbolt-paikkaa. Tietokone tukee tulevaa Thunderbolt 2 -teknologiaa ja kolmea yhtäaikaista 4K-näyttöä. Laitteen I/O-paikkojen ympärille on asetettu valot, jotka valaisevat paikat kun laitetta kääntää, jolloin liitäntöjen löytäminen on helpompaa.


Laite tuoda kauppoihin myöhemmin tänä vuonna, mutta tarkkaa aikataulua ei kerrottu. Apple esittelee Mac Prota WWDC:n aikana yhdessä Pixarin kanssa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT