AfterDawn logo

Apple esitteli OS X Mavericksin: parannettu Finder ja kartat

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Apple esitteli tänään WWDC-kehittäjätapahtuman avajaisissa uuden version yhtiön kannettaville ja työpöytäkoneille suunnitellusta OS X -käyttöjärjestelmästä, joka sai nimekseen Mavericks.

Kuten ennakkoon huhuttiin, uudesta OS X:stä löytyy parannettu Finder. Uusi Finder tukee välilehtiä ja tiedostojen täggäämistä. Usean näytön tukea on parannettu. Mavericksissa on keskitytty myös uusien virransäästöominaisuuksien kehittämiseen, yhtenä näistä on App Nap, jonka avulla ohjelma saadaan "lepoon" kun toisen ohjelman ikkuna viedään sen päälle. Näin suorituskykyä saadaan kohdennettua sinne minne sitä tarvitaan.

Apple esitteli myös iCloud Keychainin, jonka avulla maksukorttitiedot sekä verkkosivujen kirjautumistiedot kulkevat helposti mukana laitteesta riippumatta. Ilmoituskeskusta on parannettu lisäämällä esimerkiksi mahdollisuus vastata esimerkiksi Messages-sovelluksen kautta tulleisiin viesteihin. Lisäksi Applen kartat tulevat OS X:lle, mikä mahdollistaa tietokoneella suunniteltujen reittien lähettämisen esimerkiksi iPhoneen.

Mavericksin lopullinen versio julkaistaan syksyllä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT